Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Salade met licht gerookte speenvarken en truffeldressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Hooi
1 dl. Droge wittewijn
1 takje tijm
1 tak rozemarijn
1 bol knoflook
750 gr. speenvarkenbout
600 gr. gemengde slasoorten
10 gr. eidooier
½ liter lavendelazijn
1 tl. Mosterd
1 el. Poedersuiker
2,5 dl. Arachideolie
2 el. Walnotenolie
2 el. Truffeljus
1 bos koriander

Bereiden

1.Leg onder in de pan wat hooi, voeg 1 deciliter witte wijn toe en zoveel water dat het hooi net niet onder staat.

2.Leg hierop de tijm, rozemarijn en de teentjes knoflook.

3.Leg daarop het vlees; dek af met wat hooi.

4.Breng aan de kook en laat het vlees op een zacht vuur ± 30 minuten broeien.

5.Laat in het vocht afkoelen tot lauw-warm.

6.Was en droog de sla.

7.Maak de dressing door eierdooier, azijn, water, mosterd en poedersuiker met een staafmixer te mengen.

8.Voeg druppelsgewijs de 2 soorten olie toe en de truffeljus.

9.Breng op smaak met zout en peper.

10.Snijd het vlees in zeer dunne plakjes op de snijmachine.

Presentatie:

11.Maak met de sla en blaadjes koriander een compositie midden op het bord en nappeer het geheel royaal met dressing, schik hier het vlees omheen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade met rauwe gemarineerde schelvis
Coleslaw - koolsalade -
Salade van tonijn en rijst
Paprikasalade
Salade met warme gamba’s en een gember-appeldressing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes