Salade met licht gerookte speenvarken en truffeldressing

Salade met licht gerookte speenvarken en truffeldressing

Salade met licht gerookte speenvarken en truffeldressing

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

Hooi
1 dl. Droge wittewijn
1 takje tijm
1 tak rozemarijn
1 bol knoflook
750 gr. speenvarkenbout
600 gr. gemengde slasoorten
10 gr. eidooier
½ liter lavendelazijn
1 tl. Mosterd
1 el. Poedersuiker
2,5 dl. Arachideolie
2 el. Walnotenolie
2 el. Truffeljus
1 bos koriander

Bereiden

1.Leg onder in de pan wat hooi, voeg 1 deciliter witte wijn toe en zoveel water dat het hooi net niet onder staat.

2.Leg hierop de tijm, rozemarijn en de teentjes knoflook.

3.Leg daarop het vlees; dek af met wat hooi.

4.Breng aan de kook en laat het vlees op een zacht vuur ± 30 minuten broeien.

5.Laat in het vocht afkoelen tot lauw-warm.

6.Was en droog de sla.

7.Maak de dressing door eierdooier, azijn, water, mosterd en poedersuiker met een staafmixer te mengen.

8.Voeg druppelsgewijs de 2 soorten olie toe en de truffeljus.

9.Breng op smaak met zout en peper.

10.Snijd het vlees in zeer dunne plakjes op de snijmachine.

Presentatie:

11.Maak met de sla en blaadjes koriander een compositie midden op het bord en nappeer het geheel royaal met dressing, schik hier het vlees omheen. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken